HoughtonBudd Architects

A ground floor apartment in a 1930's warehouse was altered to add additional accommodation and useable space in the form a new study/bedroom and courtyard garden.

Our response was deliberately contextual and responded to the industrial character of the area; the new room was treated as a simple utilitarian volume and new full height sliding windows and metal cladding were an interpretation of the original loading bay doors and service shutters seen on adjacent buildings, the whole being painted to match the colour of the external features of the upper storeys.

The project was highly constrained, both by the context and budget and was the product of lengthy and detailed discussions between ourselves and our clients.

 
http://houghtonbudd.co.uk/files/gimgs/th-6_Minerva St_©Sue Barr_9798_1_v2.jpg

Photographs by Sue Barr

 
http://houghtonbudd.co.uk/files/gimgs/th-6_Minerva St_©Sue Barr_9745_1.jpg
 
 
http://houghtonbudd.co.uk/files/gimgs/th-6_Minerva St_©Sue Barr_9786_1.jpg
 
 
http://houghtonbudd.co.uk/files/gimgs/th-6_Minerva St_©Sue Barr_9858_1.jpg
 
 
http://houghtonbudd.co.uk/files/gimgs/th-6_Minerva St_©Sue Barr_9821_1_v2.jpg
 
 
http://houghtonbudd.co.uk/files/gimgs/th-6_Minerva St_©Sue Barr_9855_1.jpg
 
 
http://houghtonbudd.co.uk/files/gimgs/th-6_Minerva St_©Sue Barr_9867_1.jpg