HoughtonBudd Architects

A large semi-detached Victorian Sandstone built villa has been altered to provide improved accommodation for our client and their young family.

An existing kitchen and utility room was completely reconfigured and a new dining room added inside a single storey timber framed volume occupying an under utilised raised terrace to the side of the house.

An existing window opening now inside the building was altered with full height flush mounted doors to create a new relationship between the existing house, the dining room and the garden beyond.

The new dining room was clad in storey height Austrian Mountain Larch plywood panels which were painted a dark brown to reflect the soot stained Sandstone elevations and Slate roofs of the existing property.

Fumed oak flooring, concrete counters and plain lacquered joinery were combined to form a robust and direct set of domestic spaces.

 
http://houghtonbudd.co.uk/files/gimgs/th-4_HB_Taptonville Rd_©Sue Barr_5571.jpg

Photographs by Sue Barr

 
http://houghtonbudd.co.uk/files/gimgs/th-4_side.jpg
 
 
http://houghtonbudd.co.uk/files/gimgs/th-4_HB_Taptonville Rd_©Sue Barr_5609.jpg
 
 
http://houghtonbudd.co.uk/files/gimgs/th-4_HB_Taptonville Rd_©Sue Barr_5612.jpg
 
 
http://houghtonbudd.co.uk/files/gimgs/th-4_view.jpg
 
 
http://houghtonbudd.co.uk/files/gimgs/th-4_narrow.jpg
 
 
http://houghtonbudd.co.uk/files/gimgs/th-4_HB_Taptonville Rd_©Sue Barr_5644.jpg
 
 
http://houghtonbudd.co.uk/files/gimgs/th-4_utility.jpg
 
 
http://houghtonbudd.co.uk/files/gimgs/th-4_HB_Taptonville Rd_©Sue Barr_5641.jpg